NMCT

NMCT, "the furure of ict"
https://mct.be/

Bij NMCT hebben we unieke projectweken die je de mogelijkheid geven om de technieken die je geleerd hebt toe te passen in een relevante case! dit maakt van NMCT een unieke richting in Vlaanderen en wordt aangeboden door Howest. Deze opleiding stoomt je helemaal klaar voor de toekomst. Je wordt  als het ware ondergedompeld in een bad van nieuwe technologieën.

Tijdens je eerste drie semesters als NMCT-student bouw je een stevige IT-basis op. Na het derde semester kies je voor één van onderstaande afstudeerrichtingen.

Afstudeerrichtingen

Smart Tech & AI

Wil je sensordata verzamelen en met elkaar connecteren? Is het ontwerpen en programmeren van een artificieel brein echt iets voor jou? Lijkt het je wel iets om je voorspellingen visueel weer te geven in slimme, mixed reality applicaties? Dan is MCT uitstroomprofiel Smart Tech & AI waarschijnlijk iets voor jou! Programmeer en connecteer sensoren met Lora en Python. Analyseer datastromen met Machine Learning algoritmes en neurale netwerken.

Web App Developer

Wil je zowel de front-end als back-end van slimme applicaties bouwen? Is verhalen visueel weergeven echt iets voor jou? Kriebelt het om één van de eerste echte Mixed Reality Developers te worden? Dan is MCT uitstroom profiel Web App Developer waarschijnlijk iets voor jou! Ga aan de slag met HTML, Javascript en Xamarin. Voel je helemaal thuis in Android. Frameworks en patterns hebben geen geheimen voor jou!

AI Engineer

De AI Engineer ontwikkelt AI software, gebruik makend van eenvoudige regressies tot complexe deep learning en/of state of the art reinforcement learning modellen. Maar deze scherpzinnige developer gaat verder dan dat: hij/zij ontwikkelt een volledige back-end & API om de kracht van AI om te zetten in een innovatieve oplossing.

Infrastructure Engineer 

Word je enthousiast van computernetwerken installeren, configureren en onderhouden? Is een computernetwerk beveiligen tegen externe en interne bedreigingen echt iets voor jou? Dan is MCT uitstroomprofiel Infrastructure Engineer waarschijnlijk iets voor jou! Leer alles over infrastructuur opzetten met behulp van Windows en Linux, zowel lokaal als in de Cloud. Word expert in VM Ware, een virtueel computernetwerk automatisch deployen aan de hand van scripting.

mijn voorkeur

Zelf zie ik me afstuderen als AI Engeneer. het was een van de reden waarom ik deze richting ben beginnen studeren, maar ook Smart tech & AI en Web app developper zijn richting die mij ook kunnen interesseren.